Hoe bereid je je voor op een pasconsult?

In deze blog geven wij je een aantal tips om je goed voor te bereiden op een pasconsult.

Geef tijdens het maken van de afspraak alvast door wat je problemen of vragen zijn.

Zo kan de zadelpasser zich ook goed voorbereiden op het consult zelf, wil je een nieuw zadel, wat is je budget of wil je je huidige zadel laten controleren?

Zorg dat je zelf op tijd op stal bent en je paard al gepoetst is. Zo ben je niet nog je stal aan het mesten of moet je je paard nog uit het land halen terwijl de zadelpasser er al is. De zadelpasser wil graag even aan je paard zijn rug voelen en dit kan beter bij een schoon paard.

Zorg dat je spullen alvast klaarliggen. Je zadel, haal je beugels, singel en dekje er wel even af maar hou ze in de buurt. Vergeet je hoofdstel, cap en laarzen niet want je moet ook rijden!

Vergeet niet om al je vragen te stellen en wees eerlijk over wat je voelt tijdens het rijden. Als jij zegt wat je voelt kan de zadelpasser daar misschien nog wat aan doen nu hij/zij er nog is.

Spreek van tevoren af wat de kosten van het pasconsult, de reiskosten en de betaal opties zijn. Zo schrik je aan het eind van het consult niet van de prijs en kan je zorgen dat je het bedrag bijvoorbeeld meteen kan betalen.