Blog

26 september 2019

Shoppen? Doe dat maar met je spijkerbroek!

Auteur: Maud Baselier – Horse&more

Je hebt een spijkerbroek nodig, en deze heb je nú nodig. Je gaat wat verschillende winkels langs en zoekt naar de perfecte broek. Mooi, goed passend en hem direct aan kunnen trekken, dat zijn de belangrijkste criteria als het gaat om het aanschaffen van deze broek.
Lees verder »

Door: VZTD

29 augustus 2019

De zin en onzin over een breed kussenkanaal en het belang van de twist

Gelukkig worden steeds meer paardeneigenaren zich bewust van het belang van een goed passend zadel. Heel fijn, want dat maakt mijn leven een stukje makkelijker. Helaas zie ik in de praktijk nogal eens wat goedbedoelde adviezen voorbij komen op diverse fora, maar ook in de praktijk, die berust zijn op een misverstand.
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas

29 juli 2019

Zadel passen bij/met Friese Paarden

Auteur: Sybren Minkema – Tweespan Ruitersport & Friese Paarden specialist

De fokkerij bij Friese Paarden is in een stroomversnelling gekomen de afgelopen jaren. Van werkpaard op de boerderij in de Jaren 60 naar een niet meer weg te denken sportpaard in 2019! Met name in de recreatie en in de basis sport doet het Friese Paard het bijzonder goed.
Lees verder »

Door: VZTD

colour focus 6 juni 2019

Je zadelpasconsult voorbereiden

Hoe haal je het meest uit je zadelpasconsult (en word je de favoriete klant van je zadelpasser)?Onderweg kom ik heel veel dingen tegen. Soms leuke dingen, soms grappig, soms hele mooie dingen maar ook vaak minder leuke dingen. Meestal heb ik hele leuke klanten, soms vind ik ze iets minder leuk.
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas

5 juni 2019

Casus uit de praktijk: Een oud(er) paard

Onlangs werd ik gebeld door een klant voor een ouder paard. Het paard was 23 jaar oud, had al een aantal mankementjes gehad, maar liep in principe nog gewoon 4 dagen per week een bosritje. De eigenaresse had het allerbeste met hem voor en hield hem goed in de gaten. 
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas

4 juni 2019

3 meest voorkomende misverstanden rondom zadels!

Zadels. Voor veel ruiters een bron van zorgen én misverstanden. Het ís ook een moeilijk vak, en met zoveel ‘deskundigen’ is het voor de gemiddelde paardeneigenaar moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom wil ik vandaag graag een aantal hardnekkige misverstanden de wereld uit helpen. Misverstanden waar zowel jij,
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas