Blog

29 juli 2019

Zadel passen bij/met Friese Paarden

Auteur: Sybren Minkema – Tweespan Ruitersport & Friese Paarden specialist

De fokkerij bij Friese Paarden is in een stroomversnelling gekomen de afgelopen jaren. Van werkpaard op de boerderij in de Jaren 60 naar een niet meer weg te denken sportpaard in 2019! Met name in de recreatie en in de basis sport doet het Friese Paard het bijzonder goed.
Lees verder »

Door: VZTD

colour focus 6 juni 2019

Je zadelpasconsult voorbereiden

Hoe haal je het meest uit je zadelpasconsult (en word je de favoriete klant van je zadelpasser)?Onderweg kom ik heel veel dingen tegen. Soms leuke dingen, soms grappig, soms hele mooie dingen maar ook vaak minder leuke dingen. Meestal heb ik hele leuke klanten, soms vind ik ze iets minder leuk.
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas

5 juni 2019

Casus uit de praktijk: Een oud(er) paard

Onlangs werd ik gebeld door een klant voor een ouder paard. Het paard was 23 jaar oud, had al een aantal mankementjes gehad, maar liep in principe nog gewoon 4 dagen per week een bosritje. De eigenaresse had het allerbeste met hem voor en hield hem goed in de gaten. 
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas

4 juni 2019

3 meest voorkomende misverstanden rondom zadels!

Zadels. Voor veel ruiters een bron van zorgen én misverstanden. Het ís ook een moeilijk vak, en met zoveel ‘deskundigen’ is het voor de gemiddelde paardeneigenaar moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom wil ik vandaag graag een aantal hardnekkige misverstanden de wereld uit helpen. Misverstanden waar zowel jij,
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas

colourfocus 23 mei 2019

Zadelpassen, de invloed van het postuur van de ruiter

De laatste jaren wordt de vraag steeds vaker gesteld: hoe veel ruitergewicht kan een paard aan? De cijfers lopen uiteen van 10% tot 20% van het gewicht van het paard. En de reacties van de ruiters zijn grofweg in te delen in twee groepen. De ene groep vindt 20% nog aan de ruime kant en denkt dat 15% al te veel is voor het paard.
Lees verder »

Door: Equiritme

22 mei 2019

7 feiten over singels waarvan je paard wenst dat je ze weet!

Meten is weten, en gelukkig wordt er steeds meer onderzoek gedaan binnen de paardensector! Het onderzoek naar singels staat op dit moment nog in de kinderschoenen, maar inmiddels zijn er wel al een aantal hardnekkige mythes enorm onderuit gehaald. Waar alle kinderen (en ouders!) op de manege nog steeds wordt geleerd om vooral goed strak aan te singelen,
Lees verder »

Door: Anne van Vugt - Zadelkompas