« Terug

NVZR en BVZD gaan samen verder

De twee Nederlandse beroepsverenigingen voor zadel- en tuigmakers (BVZD en NVZR) zijn vanaf 2 november samen verder gegaan onder de naam Vereniging voor Zadel- en tuigdeskundigen (VZTD). ‘We zetten nog meer in op kwaliteit’, aldus Harrie van den Bosch.

De nieuwe vereniging telt in totaal bijna honderd zadel- en tuigmakers, -reparateurs en –passers en is aangesloten bij de FNHO. Beide besturen zijn samengevoegd. Harrie van den Bosch is de nieuwe voorzitter: ‘Op deze manier wordt de continuïteit gewaarborgd.’

Een van de belangrijkste speerpunten van de nieuwe vereniging is scholing. De kwaliteit van de leden wordt gemeten, zij krijgen de mogelijkheid om een verkorte opleiding te volgen en zij kunnen zich verder ontwikkelen door middel van verplichte bijscholingen.

Ook is binnen de nieuwe vereniging aandacht voor onderlinge kennisuitwisseling en ondernemerschap. ‘Wanneer een consument in zee gaat met een van onze leden, is hij of zij verzekerd van kwaliteit’, zegt Van den Bosch.

Op 2 november hebben de leden van beide verenigingen tijdens een algemene ledenvergadering hun vereniging opgeheven. Vervolgens is de oprichting van de Vereniging voor Zadel- en tuigdeskundigen (VZTD) officieel met elkaar ingeluid. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben de leden kennis gemaakt .

Meer informatie is te vinden op deze website.

Logo VZTD